tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post2613043120152888651..comments2024-03-27T11:27:31.737+01:00Comments on Chwile zasłodzenia: Zotter Labooko Peru "Huallaga Nativo" 75 % ciemna z PeruKimiko556http://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-75569869685236460752017-06-17T12:02:59.656+02:002017-06-17T12:02:59.656+02:00Ja soków i galaretek ogólnie nie jadam, ale do sur...Ja soków i galaretek ogólnie nie jadam, ale do surowych owoców (czarnej porzeczki w sensie) to od dziecka miłością pałam. :DKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-13998171170355101842017-06-17T07:37:19.230+02:002017-06-17T07:37:19.230+02:00Mi przypadły do gustu te ciemne owoce,a jak już na...Mi przypadły do gustu te ciemne owoce,a jak już na poczatku wspomniałaś o czarnej porzeczce to myślę sobie to by mi smakowało:) . Czarne porzeczki to ja kocham i wszelkie soki i galaretki robione latem :)Muszkahttps://www.blogger.com/profile/07995060816978388801noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-84781134814890946362017-06-12T21:19:19.604+02:002017-06-12T21:19:19.604+02:00Szkoda :(Szkoda :(Yaroshttps://www.blogger.com/profile/12228749245572484584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-49902633533051223972017-06-12T20:59:27.678+02:002017-06-12T20:59:27.678+02:00Na szlak to zawsze czekoladę brałam, a prędzej niż...Na szlak to zawsze czekoladę brałam, a prędzej niż za rok się nie wybiorę niestety. :< Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-8143268101945102762017-06-12T11:45:43.419+02:002017-06-12T11:45:43.419+02:00Ja też tak nie robię, takie nibsy lub lepiej właśn...Ja też tak nie robię, takie nibsy lub lepiej właśnie całe ziarno świetnie mi się sprawdza na szlaku. Jak idę, to lubię sobie dodać takiego gorzkiego, kakaowego kopa. Spróbuj sama :DYaroshttps://www.blogger.com/profile/12228749245572484584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-20596717054309731972017-06-11T21:38:06.184+02:002017-06-11T21:38:06.184+02:00Umiałybyście na pewno, był za wyraźny, by go nie c...Umiałybyście na pewno, był za wyraźny, by go nie czuć. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-43404311782403556462017-06-11T21:37:46.757+02:002017-06-11T21:37:46.757+02:00Wiem, wiem, ale ja nie mam w zwyczaju siedzieć i c...Wiem, wiem, ale ja nie mam w zwyczaju siedzieć i chrupać, nie lubię tak. :P Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-29716366412846696412017-06-11T18:50:06.581+02:002017-06-11T18:50:06.581+02:00Ja z kolei nigdy nie miałam czegoś takiego, żeby p...Ja z kolei nigdy nie miałam czegoś takiego, żeby przemóc się w kwestii czekolady. Po prostu tak epizodycznie do gorzkich smaków już wcześniej mnie ciągnęło, a teraz... no, teraz to po prostu wpadłam w te klimaty na dobre. :DKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-76327317081736810002017-06-11T17:29:32.837+02:002017-06-11T17:29:32.837+02:00Ananasowy kwasek do nas przemawia :) Bylebyśmy umi...Ananasowy kwasek do nas przemawia :) Bylebyśmy umiały go w ogóle wyczuć :DCandy Pandashttps://www.blogger.com/profile/00212939215666294102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-53170973028705750092017-06-10T20:01:49.166+02:002017-06-10T20:01:49.166+02:00To jest kwestia przyzwyczajenia, ja kiedyś tylko m...To jest kwestia przyzwyczajenia, ja kiedyś tylko mleczne jadłem, ciemne mi nie smakowały. Ale się przemogłem, przyzwyczaiłem i nie żałuję, bo teraz wiem, że cukier tylko tłumił masę wspaniałych smaków.Yaroshttps://www.blogger.com/profile/12228749245572484584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-50496569156047411762017-06-10T19:55:34.155+02:002017-06-10T19:55:34.155+02:00Przecież one są do jedzenia :) Po prostu je gryzie...Przecież one są do jedzenia :) Po prostu je gryziesz i już, tak po prostu...Yaroshttps://www.blogger.com/profile/12228749245572484584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-57145138427753413942017-06-10T17:14:32.936+02:002017-06-10T17:14:32.936+02:00Nie wiem, jakby to wyszło, ale bardzo chciałabym t...Nie wiem, jakby to wyszło, ale bardzo chciałabym takich spróbować. Może byłaby w nich szorstkość, którą tak uwielbiam? <br /><br />O, czuję, że by mi smakowało, ale raczej nie będę miała do czego takiej paczki ziaren zużyć. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-87938031227915276162017-06-10T17:10:24.549+02:002017-06-10T17:10:24.549+02:00To chyba kwestia ilości zjedzonych czekolad, więc ...To chyba kwestia ilości zjedzonych czekolad, więc chyba te kwachy i goryczki trzeba po prostu lubić, by tak w nich "utonąć". Ogólnie na przyprawy w jedzeniu też tak wyczulona jestem.<br /><br />A wiesz, że ja też? Właściwie to strasznie naszło mnie na takie zaraz po degustacji tych, więc już 12-go recenzja ananasowego nadziewańca Zottera, a w lipcu drugi (też już zjedzony). I teraz chcę więcej.Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-80556977773738918092017-06-10T17:07:01.705+02:002017-06-10T17:07:01.705+02:00Ja czułam orzeźwienie, które skojarzyło mi się wte...Ja czułam orzeźwienie, które skojarzyło mi się wtedy z rosą, ale kto wie, czy jak się głębiej nad tym nie zastanowię, to następnym razem mięty nie wyczuję? :D Ja wrócę na pewno.Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-85347491924336171572017-06-10T14:43:11.667+02:002017-06-10T14:43:11.667+02:00Ja nie mogłam pozbyć się wrażenia, że czuję w tej ...Ja nie mogłam pozbyć się wrażenia, że czuję w tej czekoladzie miętę. Chętnie bym do niej wróciła :)johngalthttps://www.blogger.com/profile/14330734802897214151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-30700848953533590282017-06-10T12:18:46.186+02:002017-06-10T12:18:46.186+02:00I znów ta paloność. Fundujesz jakieś kursy z wyczu...I znów ta paloność. Fundujesz jakieś kursy z wyczuwania smaków w czekoladach? Bo ja póki co nie wyczułabym niczego poza kwachem i goryczą, gdyby akurat występowały :P<br /><br />Z innej beczki: zjadłabym mleczną lub ciemną ze słodkim ananasem.Olga (livingonmyown.pl)https://www.blogger.com/profile/16932198981241497130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-87451997291842154742017-06-10T11:53:39.977+02:002017-06-10T11:53:39.977+02:00Bardzo się cieszę, że kupiłem wszystkie czekolady ...Bardzo się cieszę, że kupiłem wszystkie czekolady z tej serii, wygladają na świetne, zwłaszcza opis tej dzisiejszej jest bardzo zachęcający. Ciekawe, jaki byłby efekt, gdyby Zotter zrobił je bez dodatku tłuszczu kakaowego.<br />Co do piwnych skojarzeń, to kupiłem ostatnio prażone ziarna kakao od Zottera. Czasami ich goryczka kojarzy mi się z goryczką chmielu, z takim charakterystycznie piwnym smakiem. Zamawiając Zottery warto też zamówić opakowanie tych ziarem.Yaroshttps://www.blogger.com/profile/12228749245572484584noreply@blogger.com