tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post4266491550302126937..comments2024-03-27T11:27:31.737+01:00Comments on Chwile zasłodzenia: Menakao Dark Chocolate 63 % / 70 % Fruity & Spicy Bird Chili ciemna z Madagaskaru z chiliKimiko556http://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-59866000876624503572017-10-15T18:15:47.917+02:002017-10-15T18:15:47.917+02:00Niemożliwe! Bezę wyczułabym, gdyby jakaś była, brr...Niemożliwe! Bezę wyczułabym, gdyby jakaś była, brrr, nie cierpię czortostwa (dobra, może raz w życiu jadłam, to trudno u mnie o częstsze skojarzenia z nią; właściwie nawet zapominam, że coś takiego istnieje). Nie no, całe szczęście, że ja jej nie czułam. <br />Ale pełna zgoda, że nie powinni kakao ucinać.<br /><br />A co do Manufaktury... muszę do niej wrócić, bo mi się jakaś wybrakowana tabliczka trafiła. <br /><br />Mnie czeka cała seria Stainerów z chili i nie wiem, czego się spodziewać. Ja na szczęście ostatnie (yhym, "ostatnio"... kiedy to było!) chili jakie jadłam to a to Vosges, a to Chuao i były cudowne, ale taak, aż czasem boję się z chili kupować, bo tak jak z rzeczami z masłem orzechowym - oczekiwania zawsze za duże.Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-85507861308201192902017-10-15T10:26:03.287+02:002017-10-15T10:26:03.287+02:00Trochę mnie rozczarowała ta czekolada. Nie załapał...Trochę mnie rozczarowała ta czekolada. Nie załapałam się już na starą wersję, a nową odebrałam jako zbyt mało kakaową i za słodką w sposób nieco bezowy (a'la amedei, tylko oczywiście wciąż było smacznie xD). Ostrość była na dobrym poziomie, więc tym bardziej żałuję, że reszta nie dotrzymała jej kroku i efekt wydał mi się płaski i trochę mulący. Muszę powiedzieć, że manufaktura czekolady bardziej się popisała w tym przypadku (w sumie może to i lepiej, bo pomijając ich tabliczkę z chilli, miałam z nimi same wtopy ostatnio).johngalthttps://www.blogger.com/profile/14330734802897214151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-10425891330163896802016-05-28T22:46:12.015+02:002016-05-28T22:46:12.015+02:00Jem, jem. :DJem, jem. :DKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-43813863217716268902016-05-28T15:53:54.735+02:002016-05-28T15:53:54.735+02:00Cóż za po raz kolejny nietrafione w nasze gusta sm...Cóż za po raz kolejny nietrafione w nasze gusta smaki :D Jedz kochana na zdrowie :D Candy Pandashttps://www.blogger.com/profile/00212939215666294102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-20235396219677787052016-05-27T21:39:25.326+02:002016-05-27T21:39:25.326+02:00To kara za niskie oceny wystawiane Zotterom. To kara za niskie oceny wystawiane Zotterom. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-26180162081369953502016-05-27T21:38:07.175+02:002016-05-27T21:38:07.175+02:00Na szczęście! Konsystencję jestem w stanie przebol...Na szczęście! Konsystencję jestem w stanie przeboleć, chociaż też wielkiej różnicy nie ma. <br />Do Manufaktury z chili to już od dawna zamierzam wrócić, ale głównie dlatego, że podpatrzyłam i Basi, że ona miała o wiele więcej posypki i liczę, że drugim razem też na tyle trafię. ;)Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-24697053598645081092016-05-27T21:32:54.100+02:002016-05-27T21:32:54.100+02:00To po prostu kwestia jedzenia dużej ilości i... bo...To po prostu kwestia jedzenia dużej ilości i... bogatej wyobraźni. Jedno i drugie łatwo wyćwiczyć. :DKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-48756406223270370912016-05-27T10:52:18.929+02:002016-05-27T10:52:18.929+02:00A już było tak pięknie ostatnio. Miały być mleczne...A już było tak pięknie ostatnio. Miały być mleczne i łagodne, tymczasem znów jakimś grejpfrutem z chilli zarzucasz. Idę płakać w poduszkę.Olga (livingonmyown.pl)https://www.blogger.com/profile/16932198981241497130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-51059606198499152392016-05-27T08:45:05.984+02:002016-05-27T08:45:05.984+02:00Z tych dwóch to 63 wydaje się być bardziej przyjaz...Z tych dwóch to 63 wydaje się być bardziej przyjazna moim kubkom smakowym. Co nie zmienia tego, że i 70 brzmi intrygująco. czokohttps://www.blogger.com/profile/08203798166433424362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-57727064240892207202016-05-27T07:15:36.167+02:002016-05-27T07:15:36.167+02:00Świetnie złożyło się z tym porównaniem :> Choci...Świetnie złożyło się z tym porównaniem :> Chociaż jakiejś kolosalnej przepaści smakowej między nimi nie ma.<br />W miarę doświadczenia z czekoladami gusta się zmieniają .Sama chcę powrócić do kilku tabliczek,by je na nowo odebrać :> Adekwatnie do tematu,np.: do tabliczki Manufaktury z chilli :>charlottemadnessnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-43340476222485279942016-05-27T07:07:00.784+02:002016-05-27T07:07:00.784+02:00Bardzo fajna recenzja :D Och,chciałabym wyróżniać ...Bardzo fajna recenzja :D Och,chciałabym wyróżniać tyle szczegółów w rzeczach,które recenzuję XD A Mekenao musze sprobowac!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04628200697336647558noreply@blogger.com