tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post6398650314420225648..comments2024-03-27T11:27:31.737+01:00Comments on Chwile zasłodzenia: miód kremowany rzepakowy (Bartnik Mazurski)Kimiko556http://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-4645138589976499162020-05-26T21:12:44.627+02:002020-05-26T21:12:44.627+02:00Mama wszystko robi sobie właśnie na rzepakowym, ja...Mama wszystko robi sobie właśnie na rzepakowym, ja w ogóle olejów nie używam, ale właśnie też nigdy nie dałam się porwać narracji, że z rzepakiem jest coś nie tak (swego czasu jakieś artykuły głupawe się pojawiały). Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-62025807851051717582020-05-26T13:27:27.485+02:002020-05-26T13:27:27.485+02:00miodu rzepakowego jeszcze nie jadłam, ale olej rze...miodu rzepakowego jeszcze nie jadłam, ale olej rzepakowy zimnotłoczony to podstawa w mojej kuchni. Nie zmieniłabym go na żaden inny.izahttp://akademiaruchu.waw.pl/jak-olej-rzepakowy-wplywa-na-organizm/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-91434160729018291712016-08-13T15:59:02.697+02:002016-08-13T15:59:02.697+02:00Prawda, bo jak jest gęsty za sprawą scukrzenia, to...Prawda, bo jak jest gęsty za sprawą scukrzenia, to już nie to samo.Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-68666943634747106252016-08-13T04:27:51.909+02:002016-08-13T04:27:51.909+02:00Ta konsystencja zniewala...Ta konsystencja zniewala...Nataliehttps://www.blogger.com/profile/05571175972449090054noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-15679957798041715822016-08-10T07:28:52.372+02:002016-08-10T07:28:52.372+02:00Haha, też o tym pomyślałam. xD Osobiście trochę źl...Haha, też o tym pomyślałam. xD Osobiście trochę źle znoszę nawet zbyt tłuste cappuccino (jak zamawiam to na jakimś chudszym niż te 3,2% czy ile tam, mleku mimo że np. zerówka to dla mnie nie mleko, a woda), bo... kurde, kawa nie może być tłusta, haha. Dlatego pewnie nie cierpię tych wszystkich piętrowych z bitą śmietaną (a ostatnio znowu się nacięłam i zapomniałam poprosić o wersję bez). :> Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-91476526946996376542016-08-10T06:45:01.044+02:002016-08-10T06:45:01.044+02:00Oj nie, do kawy z olejem chyba mi nie spieszno xd....Oj nie, do kawy z olejem chyba mi nie spieszno xd.Zastanawiam się czy po tym nie ma jakiś "rewolucji" xd W sumie dodają go też do koktajli..Może w tej wersji prędzej bym wypróbowała :>charlottemadnessnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-10920975671842634992016-08-09T21:59:24.631+02:002016-08-09T21:59:24.631+02:00To możesz sobie jutro na śniadanko taką zaserwować...To możesz sobie jutro na śniadanko taką zaserwować. :D <br />O, to miło z jego strony! Lawendowy jadłam bardzo dawno temu i przyznam, że teraz będę musiała sobie przypomnieć (tak, właśnie przypomniałaś mi o nim :D).Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-34873176358826612752016-08-09T21:57:49.050+02:002016-08-09T21:57:49.050+02:00O nie, ja "maślaności" w owsiance to już...O nie, ja "maślaności" w owsiance to już w ogóle bym nie zniosła. ;> Ale olej kokosowy czasem używam. Tak mi się przypomniało: próbowałaś kawy z nim? Jak usłyszałam, że ludzie tak piją, to tylko oczy wytrzeszczyłam i sama na razie nie rwę się do próbowania. :PKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-73312157144719143612016-08-09T20:21:05.109+02:002016-08-09T20:21:05.109+02:00Ja dodaję łyżeczkę do "smaczku" :> i....Ja dodaję łyżeczkę do "smaczku" :> i..łyżeczkę oleju kokosowego,co nadaje jej lekkiej "maślaności"charlottemadnessnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-38179571040450439182016-08-09T19:09:08.168+02:002016-08-09T19:09:08.168+02:00Miód uwielbiam:) . Moi teściowie maja kilka uli to...Miód uwielbiam:) . Moi teściowie maja kilka uli to mam taki ich miód na cały rok. Teraz przywiozłam wielokwiatowy i lipowy . Maż wiedząc,że miód bardzo lubię zrobił mi niespodziankę i kupił mi dwa miody lawendowe:) . Narobiłaś mi smaku na kanapkę z miodem:)Muszkahttps://www.blogger.com/profile/07995060816978388801noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-78736623897503265932016-08-09T16:55:11.928+02:002016-08-09T16:55:11.928+02:00Lipowy jakoś bardzo rzadko akurat kupuję. ;P
Ależ ...Lipowy jakoś bardzo rzadko akurat kupuję. ;P<br />Ależ ja kiedyś uwielbiałam podkradać dziadkowe miody! Teraz bardzo żałuję, że w moich okolicach ludziom "nic się nie opłaca" i wszystkie ule likwidują, to samo z kobietami, które sprzedawały na rynku sękacze i mrowiska - już prawie ich nie widuję. Dobre czasy chyba w ogóle mijają. :(Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-84507597356889964092016-08-09T16:50:22.437+02:002016-08-09T16:50:22.437+02:00Jak je się z głową, to nie każdy drapie. xDJak je się z głową, to nie każdy drapie. xDKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-30683163864937352082016-08-09T16:50:01.980+02:002016-08-09T16:50:01.980+02:00Haha, "dziwny wygląd" - to prawda, chyba...Haha, "dziwny wygląd" - to prawda, chyba jedyny jego minus, ale... jest na tyle nieapetyczny, że przynajmniej nikt niewtajemniczony nie wszamie go właścicielowi. :>Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-77616117027627866812016-08-09T16:42:04.628+02:002016-08-09T16:42:04.628+02:00Gryczany to także mój ulubiony, a z czarnego bzu j...Gryczany to także mój ulubiony, a z czarnego bzu jeszcze niestety się nie spotkałam. <br />Ja bardzo rzadko jadam, ale bardzo lubię właśnie na kanapce, najlepiej z twarogiem jeszcze. :DKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-52666220754203957462016-08-09T16:02:10.287+02:002016-08-09T16:02:10.287+02:00Nie! :> Żadna podstawa, haha, ja bardzo nie lub...Nie! :> Żadna podstawa, haha, ja bardzo nie lubię owsianek i jaglanek słodzonych. Owsianka to u mnie przeważnie płatki + mleko (no, karob to tylko w połączeniu z wiśniami), a jaglanek... też nie słodzę, ale jem z owocami i to jedyne słodzidło. <br />Co do słodzików... nie rozumiem, jak cokolwiek tym można słodzić, chociaż... nie rozumiem słodzenia ogółem. :>Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-79809584442770734832016-08-09T13:33:53.364+02:002016-08-09T13:33:53.364+02:00Dobre słodzidło to podstawa jaglanek i owsianek.Ni...Dobre słodzidło to podstawa jaglanek i owsianek.Nie wiem jak niektórzy mogą słodzić słodzikami typu stewia itp. Nie przeszłoby mi to przez gardło.charlottemadnessnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-23959770638085092852016-08-09T10:51:30.160+02:002016-08-09T10:51:30.160+02:00Bardzo fajna konsystencja, ale kiedy napisałaś o d...Bardzo fajna konsystencja, ale kiedy napisałaś o drapaniu w gardle, przysięgam, że je poczułam, i od razu mi się przypomniało, dlaczego nie przepadam za miodem.Olga (livingonmyown.pl)https://www.blogger.com/profile/16932198981241497130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-17329172913281084022016-08-09T10:09:04.144+02:002016-08-09T10:09:04.144+02:00Wow!:)Pierwszy raz widzę taki miodzio:)zawsze kupu...Wow!:)Pierwszy raz widzę taki miodzio:)zawsze kupuję normalne tylko że w małych sloiczkach ale różne smaki:)moje zapasy właśnie się skończyły więc jak będę w sklepie pszczelarskim to rozejrzę się za takim:)moje ulubione miody to lipowy i spadziowy ale i tak nie rownaja się z miodem mojego dziadka kktóry miał kiedyś swoje pasieki:)no ale wiadomo,wiek robi swoje i Dziadek musiał zrezygnować:/ Dziękuję za oświecenie i chętnie zobaczę recenzje kolejnych miodziów:)<br />Pozdrawiam Gwiazdeczka*Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-70990034679408116252016-08-09T09:58:25.241+02:002016-08-09T09:58:25.241+02:00My generalnie miody też nie lubimy ale robimy wyją...My generalnie miody też nie lubimy ale robimy wyjątki dla gryczanego i z czarnego bzu ;) Może na kanapkę to go nie polejemy ale do wypieku chętnie użyjemy ;)Candy Pandashttps://www.blogger.com/profile/00212939215666294102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-86102515325704531352016-08-09T09:09:32.796+02:002016-08-09T09:09:32.796+02:00Kiedyś brat przyniósł ten miód, dostał z pewnego ź...Kiedyś brat przyniósł ten miód, dostał z pewnego źródła. Na tyle pewnego, że słoik był nieoklejony, ot czysty szklany słoik z białą kremową zawartością. Chyba przez miesiąc tego nie ruszałam, bo myślałam, ze to smalec xD Zorientowałam się, że chyba jednak nie, jak zobaczyłam, że ojciec dał łyżkę "smalcu" do mleka. W sumie smaku nie pamiętam, ale mi smakował, mimo dziwnego wyglądu. czokohttps://www.blogger.com/profile/08203798166433424362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-66552810362041425192016-08-09T08:26:05.432+02:002016-08-09T08:26:05.432+02:00W pełni rozumiem i... współczuję uczulenia. :PW pełni rozumiem i... współczuję uczulenia. :PKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-26549998440546841072016-08-09T08:25:51.507+02:002016-08-09T08:25:51.507+02:00Gryczany to jeden z moich faworytów. ;)
A jaglan...Gryczany to jeden z moich faworytów. ;) <br /><br />A jaglanek i owsianek nie wyobrażam sobie słodzić czymkolwiek. :PKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-30666679414988028672016-08-09T06:45:37.053+02:002016-08-09T06:45:37.053+02:00Miodu już dawno nie jadłam.Owsianki/jaglanki od ja...Miodu już dawno nie jadłam.Owsianki/jaglanki od jakiegoś czasu zaczęłam słodzić syropem klonowym albo daktylowym.Gospodarz też jakiś rok temu zmarł i stąd ta przyczyna zmiany "słodzików".Miód kupowałam gryczany.Jest ostry,lekko piekący.Pyszny! Sklepowe się z nim nie równały i nie ma co ich porównywać.Tęsknię za tamtym smakiem..charlottemadnessnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-65194432015337111162016-08-09T05:30:40.456+02:002016-08-09T05:30:40.456+02:00Dzisiaj nawet nie czytałam-wystarczy ze miód i już...Dzisiaj nawet nie czytałam-wystarczy ze miód i już nie dla mnie ;p (uczulenie XD)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04628200697336647558noreply@blogger.com