tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post7042937837793324670..comments2024-03-27T11:27:31.737+01:00Comments on Chwile zasłodzenia: A.Morin Cote d'Ivoire Guemon Noir 100 % ciemna z Wybrzeża Kości SłoniowejKimiko556http://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-21547603317136466772017-09-03T10:49:46.657+02:002017-09-03T10:49:46.657+02:00Jednak podziękuję.Jednak podziękuję.Olga (livingonmyown.pl)https://www.blogger.com/profile/16932198981241497130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-19082111373378661752017-08-28T08:08:22.104+02:002017-08-28T08:08:22.104+02:00Otóż to. Wolałam jednak wyraźnie dopisać, bo nigdy...Otóż to. Wolałam jednak wyraźnie dopisać, bo nigdy nie wiadomo, kto oprócz nas nasze komentarze czyta.Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-89909250287488366252017-08-27T21:57:31.924+02:002017-08-27T21:57:31.924+02:00Nie ma sprawy :) Nie była zjełczała ale gorzki sma...Nie ma sprawy :) Nie była zjełczała ale gorzki smak w maśle tak Ci się kojarzy (tak jak napisałaś) :DErvishahttps://www.blogger.com/profile/07917696057008262139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-41522556765810492432017-08-27T18:56:46.929+02:002017-08-27T18:56:46.929+02:00Masło jak cholera, w kostce.
Nijaka w każdym moż...Masło jak cholera, w kostce. <br /><br />Nijaka w każdym możliwym tego słowa znaczeniu, a więc zwietrzała, właśnie rozwodniona i z nijakich, kiepskich ziaren. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-15078793880139356122017-08-27T11:30:58.326+02:002017-08-27T11:30:58.326+02:00Jeśli naprawdę jest w niej maślaność, a nie oleist...Jeśli naprawdę jest w niej maślaność, a nie oleistość, to brzmi jak setka dla mnie. Smaki się zgadzają. Tylko czym jest owa 'nijaka kawa'? Rozwodniona?Olga (livingonmyown.pl)https://www.blogger.com/profile/16932198981241497130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-18036745172321050212017-08-26T09:22:36.975+02:002017-08-26T09:22:36.975+02:00To właśnie problem z najlepszym ziarnem - zbiory m...To właśnie problem z najlepszym ziarnem - zbiory mogą się nie udać, a tego jest tak mało, że później tabliczek brakuje :( Prawdziwa czekolada to tylko maleńka część produkcji wyrobów kakaowych.Yaroshttps://www.blogger.com/profile/12228749245572484584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-71042091781877349932017-08-26T08:39:50.050+02:002017-08-26T08:39:50.050+02:00Tylko nie zrozum mnie źle, bo ta czekolada ze złej...Tylko nie zrozum mnie źle, bo ta czekolada ze złejczeniem nie miała nic a nic wspólnego! :PKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-65300664509191892662017-08-26T07:31:44.005+02:002017-08-26T07:31:44.005+02:00Ten kwaśny smak mnie zniechęca:( . Pozdrawiam:)Ten kwaśny smak mnie zniechęca:( . Pozdrawiam:)Muszkahttps://www.blogger.com/profile/07995060816978388801noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-35164853572266904332017-08-26T06:37:14.529+02:002017-08-26T06:37:14.529+02:00Masz racje... zdarza się, że "coś" komuś...Masz racje... zdarza się, że "coś" komuś smakuje mimo iż zawiera składnik za którym ten ktoś nie przepada - wszystko jest do zrobienia.<br />Zjełczały tłuszcz... obrzydlistwo ;/Ervishahttps://www.blogger.com/profile/07917696057008262139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-4286419071761452892017-08-25T21:32:05.484+02:002017-08-25T21:32:05.484+02:00Może nawet nie podciągali, tylko nie wiem... konsz...Może nawet nie podciągali, tylko nie wiem... konszowało to tak długo, że aż z miazgi jakaś taka "masa maślana" się zrobiło? Nie warto jej zamawiać. Ja w ogóle chyba nie będę już patrzeć w kierunku czekolad z Wybrzeża. <br />O Javablond marzę i ja. <3 Jadłam tylko neapolitankę, ale tak mi się w pamięć i serce wryła... Ciągle Piotra o nią męczę, ale ponoć ostatnio Domori miało jakiś problem ze zbiorami i przez to mało tych czekolad mieli czy coś... Jak się pojawi, to chyba ze dwie tabliczki od razu kupię. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-15865224614402482192017-08-25T21:28:55.618+02:002017-08-25T21:28:55.618+02:00I właśnie, to chyba kwestia kakao, a nie że Morin ...I właśnie, to chyba kwestia kakao, a nie że Morin zawinił. Mi jakoś tak nie podchodzi, że aż do dzisiaj (a otworzyłam ją jakiś miesiąc temu) jej część mi jeszcze w szufladzie zalega i ani nie mogę się do niej zmusić, ani przekonać (ciągle czuję to samo), ani nie mam komu oddać, ech.Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-58845595100190384042017-08-25T21:26:56.777+02:002017-08-25T21:26:56.777+02:00Tak się zastanawiam, czy naprawdę i kwach nie miał...Tak się zastanawiam, czy naprawdę i kwach nie miałby u Was szans? Przecież kwaśne może być smaczne. :DKimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-74147510406016470272017-08-25T21:26:01.881+02:002017-08-25T21:26:01.881+02:00Znaczy... uważam, że wszystko dobrze zrobione może...Znaczy... uważam, że wszystko dobrze zrobione może mi smakować, więc nie skreślam wszystkiego, co z masłem, ale tak ogólnie to nie lubię, zwłaszcza jego wyraźnego smaku. I taka gorzkość przy maśle to w ogóle ze zjełczeniem mi się kojarzy. Kimiko556https://www.blogger.com/profile/10583196455834052295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-42360285450162867532017-08-25T19:16:37.139+02:002017-08-25T19:16:37.139+02:00Nam się zawsze setki będą kojarzyć z mocnym kwache...Nam się zawsze setki będą kojarzyć z mocnym kwachem ale musimy jakiejś w końcu spróbować aby się przekonać :) Jednak musimy zapamiętać aby po tą jednak nie sięgać :D Candy Pandashttps://www.blogger.com/profile/00212939215666294102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-2792006893753733202017-08-24T10:37:01.224+02:002017-08-24T10:37:01.224+02:00Ta maślaność jest dziwna, skoro nie ma w składzie ...Ta maślaność jest dziwna, skoro nie ma w składzie tłuszczu kakaowego. Chyba, że jest, ale wszystko podciągnęli pod miazgę :) No cóż, chyba się nie skuszę, tyle jest innych ciekawych czekolad do zamówienia. Tak sobie marzę, żeby w Sekretach pojawiła się Javablond. Yaroshttps://www.blogger.com/profile/12228749245572484584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-50103942701708166882017-08-24T07:08:56.562+02:002017-08-24T07:08:56.562+02:00Taka słaba seteczka,aż nie chce się wierzyć.I jesz...Taka słaba seteczka,aż nie chce się wierzyć.I jeszcze nuta "kostki masła",t już zaburza wszystko.Nic mnie w niej nie zauroczyło.charlottemadnessnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5081449129189899683.post-41477493113255589892017-08-24T06:38:35.206+02:002017-08-24T06:38:35.206+02:00Masło.... jako dziecko jadłam takie swojskie od ba...Masło.... jako dziecko jadłam takie swojskie od babci, to ze sklepu już mniej. Niektóre potrawy na maśle są smaczne, ale jeśli tego masła jest za dużo to zaczyna mnie mdlić. Poza tym maślany smak jakoś nie pasuje mi do czekolady, tutaj jeszcze jest ta "nijaka gorzkość". Niby setka a jakaś taka "nijaka" ;/ Mam przeczucie, ze również by mnie nie zadowoliła Ervishahttps://www.blogger.com/profile/07917696057008262139noreply@blogger.com